İstanbul araştırmaları yapan herkes için kitaplığımızda bir şey var.

Akademiyle iş birliği programı İPA Ders’te yeni dönem başlıyor

04.11.2022


2021 yılında üniversiteler ile iş birliği geliştirmek ve projeler üretmek için “deneyim paylaşımı” temasıyla başlayan İPA Ders programı, yeni dönemde de devam ediyor.

İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul odağında gerçekleştirdiği araştırmalar ve geliştirdiği projelerin yanı sıra “ortak üretim alanı” olarak tasarlanan İPA Kampüs’te kent çalışmaları alanında bir dizi program düzenliyor.

İPA Ders kapsamında üniversitelerin mimarlık, tasarım, iletişim ve şehir planlama gibi kente dair fikir üreten ilgili bölümleri, kendi ders programlarında yer alan dersleri İPA Kampüs’te gerçekleştirebilecek.

İstanbul Planlama Ajansı’ndan konuyla ilgili uzmanların da deneyimleriyle katkıda bulunacağı derslerde ayrıca birlikte projeler üretilecek. 2021-2022 öğretim yılında İPA Ders kapsamında 18 üniversite ve 15 farklı bölümden 2 bine yakın üniversite öğrencisi İPA Kampüs’ü ziyaret etti. Yeni dönemde bu sayının daha da artması hedefleniyor.

6 TEMATİK PROGRAM BAŞLIYOR 

Üniversite ziyaretlerinin yanı sıra dışarıdan başvuruya açık programlar dizisi de İPA Ders kapsamında başlıyor. Kültürel Miras ve Koruma, Sosyal Hizmetler, Planlama ve Katılım, Ulaşım, Veri ve Bilgi İşlem, Yeşil Alanlar ve Kamusal Mekanlar olarak belirlenen 6 tematik program mimarlık, planlama, tasarım ve sosyal bilimler bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, İstanbul üzerine çalışan lisans ve lisansüstü öğrencileri ve yeni mezunların katılımına açık olacak.

İBB’nin ilgili daire başkanlıklarıyla geliştirilen teorik ve pratik derslerin yer aldığı programda katılımcılar alanında uzman akademisyenlerden ders almanın yanı sıra ilgili alanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını sahada deneyimleme fırsatı bulacak. 

Detaylar için: https://ipa.istanbul/ipa-ders/



Akademiyle iş birliği programı İPA Ders’te yeni dönem başlıyor




İBB ATATÜRK KİTAPLIĞI
Miralay Şefik Bey Sok. No: 6
Taksim, Beyoğlu - İstanbul
Telefon: 0212 249 95 65
0212 249 09 45
kutuphanemuzeler@ibb.gov.tr