Sayısal arşivimizdeki eserleri incelemek için tıklayın

Sıkça Sorulan Sorular


Kütüphane Kullanımı

  • En Yakın Durak ve İETT Otobüsleri
    • Gümüşsuyu Peron
    • 129T Bostancı – Taksim Hattı
    • 37T Çırçır Metro – Taksim
    • 49T Yeşilpınar - Taksim
    • 76D Bahçeşehir/Esenkent – Taksim
    • 79T Kayabaşı Kiptaş – Taksim
    • 48T Hamidiye Mahallesi – Taksim
    • DT1 Ortaköy – Taksim
    • DT2 Ortaköy – Taksim
  • Çevresinde bulunan diğer duraklar
    • Taksim Tünel
    • Elmadağ
    • Taksim
    • Gümüşsuyu duraklarıdır.
  • Minibüs / Dolmuş: D36 (Bostancı/Taksim), D61 (Ataşehir/Taksim), D31(Kadıköy/Taksim)
  • M2 Metro (Taksim Durağı) : Hacıosman - Yenikapı Hattı. Gezi Parkı çıkışından çıkınız.
  • Füniküler: Taksim - Kabataş Hattı. Gezi Parkı çıkışından çıkınız.
  • Marmaray (Yenikapı İstasyonu): Gebze – Halkalı Hattı. Yenikapı istasyonundan M2 Metro hattına aktarma yapınız.
  • Metrobüs (Mecidiyeköy Durağı): Söğütlüçeşme – Beylikdüzü Hattı. Mecidiyeköy durağından M2 Metro hattına aktarma yapınız.
Atatürk Kitaplığı Taksim Gezi Parkı çıkışına yürüme mesafesindedir.

Atatürk Kitaplığı, iki sessiz çalışma salonu ve iki ofisiyle araştırmacılara hizmet vermektedir. Sessiz çalışma salonları için randevu sistemimiz bulunmamaktadır. Kütüphanemize başvurarak okuma salonlarının yoğunluğuna göre giriş yapabilirsiniz. Ortak çalışma ofisleri araştırmacılar için randevu alınarak kullanılabilir.

Randevu için Atatürk Kitaplığı, iki sessiz çalışma salonu ve iki ofisiyle araştırmacılara hizmet vermektedir. Sessiz çalışma salonları için randevu sistemimiz bulunmamaktadır. Kütüphanemize başvurarak okuma salonlarının yoğunluğuna göre giriş yapabilirsiniz. Ortak çalışma ofisleri araştırmacılar için randevu alınarak kullanılabilir. Randevu için ofisrezervasyon@ibb.gov.tr adresine mail atabilirsiniz.



Üyelik

Kütüphanemizden yararlanabilmek için üyelik gerekmektedir. Üye olmak isteyen okuyucularımızın T.C. nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport gibi resmi geçerliliği bulunan bir kimlik belgesiylekütüphanemize başvurması yeterlidir.

Kütüphanemize üyelik ücretsizdir. Kullanıcılarımızın T.C. nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport gibi resmi geçerliliği bulunan bir kimlik belgesiylekütüphanemize başvurması yeterlidir.

Kütüphanemizde yaş sınırı bulunmamaktadır. Kütüphanemiz, koleksiyonlardan yararlanmak isteyen bağımsız araştırmacılara ve akademi üyelerine hizmet vermektedir.


Ödünç Hizmeti

Herhangi bir İBB kütüphanesine üye olarak kitap ödünç alabilirsiniz. Üye olduktan sonra tüm İBB kütüphanelerinden faydalanabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü'ne bağlı tüm kütüphanelerden 3kitap 1 ay süre ve 15 gün uzatma hakkı ile ödünç alınabilir.

Kütüphanelerimizden birine üye olduğunuzda adınıza bir kütüphane hesabı tanımlanır.

Kütüphane hesabınızla ödünç aldığınız kitapları listeleyebilir, ödünç sürelerini uzatabilir ve ayırtma işlemleri yapabilirsiniz. Kütüphane hesabınızla üzerinizdeki eserlerin süresini iade tarihine 3 gün kala uzatabilirsiniz.

Kütüphane hesabınıza giriş için https://katalog.ibb.gov.tr/ adresinden “Oturum Aç” sekmesine tıklayınız. Şifre belirlememiş iseniz “Şifremi unuttum/Belirlemedim” alanından şifrenizi SMS ve mail yoluyla belirleyebilir ve öğrenebilirsiniz.


Eserin süresini uzatmak için ve iade tarihlerini öğrenmek için kütüphanelerimizin dahili numaralara ulaşabilirsiniz.

Ödünç alınan kitabın zarar görmesi halinde kitabın aynısı ya da üst baskısı satın alınıp kütüphaneye teslim edilmelidir. Ödünç alınan kitap teslim edilmediği sürece kütüphaneden başka kitap ödünç alınamaz.

Ödünç alınan kitabın zarar görmesi halinde kitabın aynısı ya da üst baskısı satın alınıp kütüphaneye teslim edilmelidir. Ödünç alınan kitap teslim edilmediği sürece kütüphaneden başka kitap ödünç alınamaz.

Dergiler ödünç verilememektedir ancak kütüphanede incelenebilir.

Atatürk Kitaplığı bankosunda bulunan eser fişinde “demirbaş, yazar adı, eser adı, yılı” ve “isim, soyisim, telefon numarası, imza” kısımları doldurularak kütüphaneciye verilir. Eser depodan asansör saatine göre istenir ve yine asansör saatine göre okuyucuya teslim edilir. Depodan istenen eserde "Ödünç verilmez” ibaresi bulunuyorsa, eser yalnızca kütüphanede incelenebilir.

Asansör saatinin bitimine kadar incelenebilir.



Dijital Arşiv

Dijital kaynaklarımıza iki şekilde erişim sağlayabilirsiniz.

katalog.ibb.gov.tr adresinden üye olduktan sonra Oturum Aç sekmesine tıklayarak dijital kaynaklarımıza ulaşabilirsiniz.

sayisalarsiv.ibb.gov.tr adresinden sayısal arşivimize erişebilirsiniz.

Atatürk Kitaplığı arşiv kullanımı hakkındaki sorularınız için 0212 249 09 45 numaralı telefondan yanıt alabilirsiniz.

Atatürk Kitaplığı yazma eserler koleksiyonunu incelemek için katalog.ibb.gov.tr adresinden detaylı arama kısmına tıklayarak kütüphane kısmından Atatürk Kitaplığı'nı seçtikten sonra işaretine tıklayarak konu hakkındaki anahtar kelimeyi girip, kaynaklar ve mevcut durumu hakkındaki bilgiye ulaşabilirsiniz.Bu arama sonucunda görselini kullanmak istediğiniz bir eser olursa bu linkten Eser Talep Formu'nu doldurarak bize ilettiğinizde başvurunuz değerlendirilecektir.



Kitap Bağışı

Bizimle iletişime geçebilir ya da tüm kütüphanelerimize elden teslim etmek suretiyle kitap bağışında bulunabilirsiniz.

E-Mail: kitapbagis@ibb.gov.tr

Telefon: 0212 249 09 45 / Dahili: 5774

Kitap bağışı konusunda daha fazla bilgi almak için tıklayın.



Etkinlikler

Etkinliklerimiz herkese açık ve ücretsizdir. Etkinlikler sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan etkinlikleri takip edebilirsiniz.

Facebook: https://www.facebook.com/ibbkutuphane/

Twitter: https://twitter.com/iBBAtaturkKtp

Instagram: https://www.instagram.com/ibbkutuphane/

Etkinlik içerikleri en yakın zamanda Atatürk Kitaplığı Youtube kanalından yayınlanacaktır. Sosyal medya hesaplarından duyuru yapılacaktır.



İBB ATATÜRK KİTAPLIĞI
Miralay Şefik Bey Sok. No: 6
Taksim, Beyoğlu - İstanbul
Telefon: 0212 249 95 65
0212 249 09 45
kutuphanemuzeler@ibb.gov.tr