Laika Karabey koleksiyonu 7.998 eserden oluşmaktadır.
Laika Karabey koleksiyonu 7.998 eserden oluşmaktadır. 1909-1989 yılları arasında yaşamış olan Laika Karabey, geleneksel Türk müziği yorumcusu, bestecisidir. İçerisinde konser programı, kartpostallar, ders notları, vekaletname, Bestekar Rahmi Bey, Nurettin Selçuk gibi meslektaşları hakkında değerlendirme yazıları, konser programı kartı, öğrencilerinin, arkadaşlarının fotoğrafları ve konser verirken çektirmiş olduğu 48 fotoğraf, kendisine ait TRT ve basın kartı, yaptığı konuşmalara ait metinler, özgeçmişi, “Türk tarihinde musiki” adlı makalesi, “Ölmek kaderde var yaşayıp köhnemek lazım”, “Sevdim seni ruhum gibi ey sevgili yarim”, ve benzeri birçok bestesi, kendisine hediye edilen söz ve besteler, Türk bestekarlara ait resimler, varaklar bulunmaktadır.
Laika Karabey koleksiyonunda; Namık Kemal, Yahya Kemal Beyatlı, Mehmet Akif Ersoy, Recaizade Mahmud Ekrem, Cenab Şehabettin gibi Türk edebiyatı yazarlarının güfte yazarlığı yapmış olduğu eserlerde mevcuttur.
1948'de kendisi gibi besteci olan Hüseyin Sadrettin Arel'le Musiki Mecmuası'nı yayımlayan Laika Karabey koleksiyonunda Hüseyin Sadrettin Arel'e ait eserlerde bulundurmaktadır. Arel'e ait müzik defterleri, çeşitli yörelere ait oyun havaları, “Oyuncu Kız”, “Neşide” eserleri mevcuttur. Koleksiyonda Mozart, Beethoven, Frederic, Chopin gibi piyanistlerin eserlerinde bulunmaktadır.