Sayısal arşivimizdeki eserleri incelemek için tıklayın

22.000 KiTAP HER YERDE SENiNLE

13.12.2018


EVDE, İŞTE, PARKTA, YOLCULUKTA 22.000 KiTAP HER YERDE SENiNLE
Hiperkitap; Hiperlink tarafından geliştirilmiş, akademisyenlerin ve öğrencilerin akademik bilgiye hızlı ve kolay erişebildikleri Türkiye’nin ilk ve tek Türkçe e-kitap veri tabanıdır. Türkçe içerikli “Türkiye’nin ilk online kütüphanesi” İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’nün girişimiyle halkımıza ÜCRETSİZ olarak sunulmaktadır. Uygulamada tarihten edebiyata, matematikten felsefeye, sanattan mühendisliğe birçok konu başlığı altında 350 yayınevinin 22.000’den fazla e-kitabı ile birlikte atlaslar, sözlükler, ansiklopediler gibi danışma kaynaklarına da ulaşılabilecektir.

Üye olan kullanıcılar İBB Atatürk Kitaplığı’ndan temin edebilecekleri şifre ile; http://ataturkkitapligi.ibb.gov.tr adresinden uygulamaya giriş yaparak 22.000’den fazla e-kitabı online olarak görüntülemenin yanı sıra bilgisayarlara, Android ve IOS destekli cihazlara ödünç alabilmektedirler. Böylece internet erişimine ihtiyaç duymadan e-kitaplardan yararlanabilmektedirler. “My library” özelliğiyle uygulama içinde kendi kütüphanelerini oluşturarak e-kitap sayfalarında notlar alabilmekte, çıktı alıp paylaşabilmekte, farklı formatlarda atıf verebilmektedirler.

Temel ve detaylı arama seçenekleri, e - kitap içerisinde arama yapma, e - kitap üzerine not ekleme, otomatik kaynakça oluşturma, PDF olarak sayfa kaydetme, e-kitap ödünç alma ve “My library” özelliğiyle kullanıcıların uygulama içinde kendi e-kütüphanelerini oluşturabilmeleri gibi birçok özelliğiyle kullanıcıların kendilerini fiziksel kütüphanede gibi hissedecekleri online bir kütüphanedir.


22.000 KiTAP HER YERDE SENiNLE




İBB ATATÜRK KİTAPLIĞI
Miralay Şefik Bey Sok. No: 6
Taksim, Beyoğlu - İstanbul
Telefon: 0212 249 95 65
0212 249 09 45
kutuphanemuzeler@ibb.gov.tr